Left Fortsett å handle
Din bestilling

Du har ingenting i din handlekurv

Du vil kanskje også like
2900 kr
Inside the Sketchbook, med Neil Whitehead.

Inside the Sketchbook, med Neil Whitehead.

Velkommen tilbake til Inside the Sketchbook Series - en serie Derwent dedikert til å utforske metoder, medier og sinnstilstander til den neste generasjonen av kunstnere. I serien presenterer vi flere utrolige og kreative personer, som setter sitt preg på verden gjennom skissebøkene sine.

Neil Whitehead

Neil

 

Jeg betrakter meg selv som en urban landskapskunstner som fanger byer og tettsteder vi lever i. Jeg liker å skape mer kunstneriske tolkninger av det jeg ser, heller enn realistiske representasjoner. Jeg vil at folk skal føle at de kan gå inn i mine scener og virkelig utforske markeringene, fargene og elementene på en ny og spennende måte. Jeg vil at folk skal se ting ved stedene de bor på, som de kanskje ikke ville ha lagt merke til ellers - gi dem et nytt perspektiv, som om de ser det for første gang. Alt fra de små glemte buene til de gamle butikkfasadene som bærer merkene etter tidligere generasjoner, det er alt en del av vår urbane historie.

Jeg har alltid blitt inspirert av landskapet rundt meg.
Da jeg forlot universitetet, jobbet jeg på Fleet Street - nedover veien fra St. Paul's katedral, hvor det er rikelig med fantastisk arkitektur - så lunsjpausene mine ble for det meste brukt til å tegne i skisseboken min og fange alle disse stedene. Nå bor jeg i sørvest, jeg har ikke helt de samme arkitektoniske rommene rett utenfor døren min, men jeg liker fortsatt å fange dybden og perspektivet i hverdagsbygninger, og, til mitt tidligere punkt, handler det om å fange de små tingene som folk kanskje ikke har lagt merke til før. Jeg liker temaet urbanisme, så noe av arbeidet mitt kan være født fra tegning på stedet, men jeg vil også inkludere noen fantasifulle stykker også.


Jeg får hundrevis av meldinger der folk spør om hvilke maling og penner jeg bruker.
Jeg har sannsynligvis 70 eller 80 av mine favorittpenner lagret i en skoeske fordi jeg stoler på kvaliteten deres. Å ha kunstmaterialer av god kvalitet som du stoler på handler om at de skal fungere som du forventer. Jeg omfavner alltid overraskelser i påføringen, men hvis det er inkonsekvens i kvaliteten eller fargen, skaper det virkelige problemer når man lager trykk. Derfor er det så viktig å finne et kvalitetsmerke.

Derwent er for meg et merke som utstråler tillit og kvalitet - et kjent navn jeg har vokst opp med gjennom min reise som kunstner og kreativ profesjonell. Et merke som har holdt fast ved sine kjerneverdier og produsert pålitelige kunstnermaterialer for alle nivåer. Det er virkelig spennende å se en ny bølge av produktlinjer bli utviklet med den samme kvaliteten og håndverksmessige utførelsen som Derwent er kjent for. Jeg har i mange år stolt på deres utvalg av papirer og fargeblyanter - som kunststudent og helt opp til mine nyere skissebokstykker som ga opphav til mine større galleriutstillinger.


Line and Wash Paint Pan Set åpnet øynene mine for en helt ny arbeidsmåte. Styrken på pigmentene er virkelig bemerkelsesverdig, og det tok veldig lite tid å tilpasse seg å bruke den medfølgende vannbørsten.

Min kunstneriske prosess blir drevet av mye vann, og den medfølgende vannbørsten hadde en så fin og jevn flyt, og kunne også brukes til å oversvømme siden og skape de lykkelige uhellene som er så typiske for mitt arbeid. Settet er perfekt bærbart og en drøm for urban sketchers!
Jeg kan ikke uttrykke hvor livlige fargene er og hvor oppfriskende det er å se at de fortsatt er sterke

Jeg kan ikke uttrykke hvor levende fargene er og hvor forfriskende det er å se dem holde seg sterke og sanne når de er tørre.

De medfølgende Line Maker-pennene fløt som forventet fra en Derwent-finliner og taklet godt vått akvarellpapir. Jeg var i stand til å legge ned de første skissene på et utvalg av kunstverk først, som jeg alltid foretrekker å gjøre, og deretter gi liv til sidene med de levende tonene. En strålende bærbar sett med spennende maling som jeg vil bruke regelmessig fra nå av.

Vil du lese innlegget i sin helhet på Derwent sine sider, klikk her