Left Fortsett å handle
Din bestilling

Du har ingenting i din handlekurv

Du vil kanskje også like
26320 kr 32900 kr
2900 kr
Trinn-for-Trinn - Skyer med Olje + Pastell

Trinn-for-Trinn - Skyer med Olje + Pastell

Skyer er en viktig del av landskapsmalerier og kan til og med være hovedmotivet på grunn av deres interessante former og farger. Spesielt her i Nederland er skyfylte himler en nesten daglig forekomst. Skyer kan ha mange forskjellige farger avhengig av tidspunktet på dagen, været eller årstiden, så du kan bruke hvilken som helst farge du foretrekker. Formen på en sky kan nesten være hva som helst: så lenge de ikke er geometriske figurer, kan de være skyer.

I dette trinn-for-trinn-planen viser vi deg en enkel måte å gjenskape en luftig, skyfylt himmel ved hjelp av Rembrandt myke pasteller og Cobra oljemaling i hvitt. Ved å blande pastellene med oljemaling kan du skape en vakker myk tekstur.

1.
Begynn med å markere bunnen av skyene ved å bruke et par nyanser av de tørrpastellene på oljepapiret. Disse første formene trenger ikke å være nøyaktige, bare sørg for at de ligner noe på en sky.

Legg til toppdelen av skyene ved å bruke forskjellige farger. Vær forsiktig så du ikke blåser av noen av pigmentpartiklene fra papiret, da du vil trenge dem senere.

 

2. 
Marker hvor du ønsker at den blå himmelen skal være.
Bland Cobra Artist vannløselig oljemaling i Zinc White med litt vann. Tilfør en god mengde på penselen din og bland malingen med tørrpastellen. Påfør i sirkulære bevegelser for å skape en skyeffekt. Fordi Zinc White ikke er en transparent farge, kan du fortsatt tydelig se fargen fra tørrpastellen gjennom malingen.
3. 

Fortsett å legg på hvit maling. Hvis du jobber med et gult og oransje område, hold deg innenfor det området for å forhindre at de andre området blir for gult også.

Ved å tilføre godt med maling kan du skape en fin dybde på papiret og gi skyene et tykkere utseende. Rengjør penselen med vann. Bruk en tørrpastell i ønsket farge for å lage en overgangsfarge mellom skyene og himmelen.

 

4. 

For å skape himmelen, tilfør mer vann til oljemalingen i Zinc White for å gjøre malingen mer gjennomsiktig og dermed la den blå himmelen skinne mer gjennom. Dette gjør malingen mindre "fet" enn det du brukte for å lage skyene, siden den blå himmelen skal være bak skyene. Ikke vær redd for å berøre kantene av skyene mens du maler himmelen; dette hjelper til med å naturligvis mykne kantene.

TIPS: Prøv å ikke blande for lenge, ellers vil de vakre nyansene i fargene forsvinne.

 

5.

Nå som du vet hva du skal gjøre med fargene og malingen, kan du begynne med å legge til den nederste laget av skyer og himmelen som omgir dem. Siden skyene vanligvis er lettere nederst enn øverst, har vi valgt lettere, mer gråaktige farger.

Bruk en ren pensel og tilfør litt mer maling blandet med vann til himmelen mellom skyene.

 

 

6. 

Himmelen din trenger ikke å være helt ferdig ennå. Det er greit å ta en pause mellom arbeidsøktene, siden oljemaling ikke tørker raskt. Lag noen flere skyer.

Til denne delen, jobb først med himmelen for så å blande den med den øvre halvdelen av maleriet. Deretter jobber du med å mykne kantene på skyene.

 

 

 

7. 
Dette fullfører din skyfylte himmel! Vi håper du prøver denne morsomme og enkle teknikken. Eksperimenter med forskjellige farger og former for å helt endre stemningen i maleriet ditt og ha det gøy med det!